Ik ben geboren op de Utrechtsestraat. En weet je waar ik nu woon?

Image
Het verhaal van Gonda

Op de Utrechtsestraat. Ik heb met mijn man nog even op de Overijselsestraat gewoond.

Maar nadat mijn moeder is overleden, gingen we in mijn ouderlijk huis wonen. Je hele leven in hetzelfde huis wonen, dat heeft iets, het huis is ook familie.

Het huis deelt alle geheimen. Het huis is onderdeel van het geluk. En helaas ook van het verdriet. Het hele leven zit in het huis.

Het huis voelt dat, en nu woon ik er alleen. Ik ben op leeftijd. Maar dankbaar dat ik er nog ben en in mijn huis.

Ik word verzorgd nu, maar ik kan ook zelf nog heel veel. Ik doe boodschappen, kook voor mijzelf. En heb hier mij contacten. Nee, ik ben zeker niet eenzaam.

Lopen is iets moeilijker. Maar met dat ding (rollator) gaat het wel. Nee, het leven is prima. “Zorgen” is mij niet onbekend.

Ik werkte in de zorg. En na mijn werk verzorgde ik oudere mensen in het buurthuis. En toen na de dood van mijn moeder, verzorgde ik ook nog mijn vader.

Verzorgen is goed. Verzorgen is dankbaar. Nu verzorg ik mijzelf, met hulp. Ik ben blij dat ik hier nog woon.

Hier in mijn eigen buurtje. Er is veel veranderd, minder gezellig. Maar als je er doorheen kijkt en er moeite voor doet, dan is die oude mentaliteit van elkaar helpen er nog wel.

En dat doe ik dan ook hier, op het plein. Veel contacten en met elkaar de buurt verzorgen.
In de winter zout strooien en zomers water sproeien met elkaar

Alles verandert, weet je vroeger hadden we een vakantiehuisje in Kaatsheuvel. Ja, vlakbij de Efteling, elk jaar met de zomer gingen we daar heen. En elk jaar als we dan weer terug kwamen, leek het hier weer meer op de Efteling dan daar.

Alles verandert, maar de herinneringen blijven levend. Ik heb een hulp, die wekelijks ondersteunt in het huishouden. Door allerlei regeltjes mag ze alleen de vertrekken doen, waar ik in leef. Rare regeltjes, maar eigenlijk ben ik er wel blij mee.

Je moet niet te veel schoonmaken in zo’n huis. Je poetst dan ook de herinneringen weg uit dat huis en de herinneringen aan vroeger koester ik. Nee, ik ben er geboren en ik zal er ook ...  maar nu nog even niet.

Kom langs

Dromen waarmaken,
wij helpen je verder!

Lees meer

Helpen?

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers

Lees meer

Cijfers

Over de stichting, jaarcijfers en fondsen

Lees meer